ГоловнаЕкономікаБізнес

Лозівський ковальсько-механічний завод вийде на європейський ринок

УПЕК підписав меморандум про співпрацю з польською FON-SKB

Лозівський ковальсько-механічний завод вийде на європейський ринок

Індустріальна група "УПЕК" 25 вересня підписала меморандум про співпрацю з польською компанією FON-SKB, що відкриває європейський ринок для Лозівського ковальсько-механічного заводу.

Як повідомила прес-служба української групи, цим документом сторони висловили намір розвивати довгострокове партнерство для реалізації низки спільних проектів у галузі машинобудування на основі виробничої кооперації. Йдеться про проекти розробки і виробництва підставі машинобудівної продукції для ринків країн СНД і Європи, а саме: мостів для будівельної та сільськогосподарської техніки, осей для причепів, мостів для автобусів (у т.ч. з електричним приводом). Також компанії мають намір об'єднати зусилля в просуванні продукції обох компаній на нових ринках збуту.

"УПЕК" і FON-SKB вирішили консолідувати роботу своїх інженерних і комерційних служб з метою успішного розвитку зазначених у меморандумі спільних проектів, а також для розробки нових конкурентоспроможних продуктів. Це дозволить використовувати можливості і виробничі активи кожної зі сторін меморандуму під час входження на нові ринки.

За словами директора з маркетингу та продажу "УПЕК" Романа Гіршфельда, підписання цього документа має велике значення для компанії. "З одного боку, для нашої продукції, що випускається на Лозівському ковальсько-механічному заводі, відкривається європейський ринок, і ми повинні докласти всіх зусиль, щоб підтвердити якість і конкурентоспроможність своєї продукції. З іншого боку, за рахунок нової продукції, виробництво якої планується налагодити на основі виробничої кооперації, відкриваються нові сегменти на наших традиційних ринках (СНД). Йдеться про мости для автобусів, екскаваторів, комбайнів, позашляхових автомобілів підвищеної прохідності й осі для сільськогосподарських причепів", - сказав він.

Кооперація з FON-SKB дозволить підприємству розширити виробничу лінійку і освоїти нові сегменти ринку автобусних мостів і осей у країнах СНД та Європи.

Сьогодні ЛКМЗ, що входить в "УПЕК", є єдиним виробником мостів в Україні і одним з провідних на території СНД. Завод здійснює поставки таким виробниками техніки, як "Амкодор", Мінський тракторний завод, Мінський моторний завод, "Гомсільмаш", Челябінський тракторний завод - Уралтрак, "Челябінські будівельно-дорожні машини", "Орел - Навантажувач".

У повідомленні також наголошено, що ЛКМЗ відновлює співпрацю з Харківським тракторним заводом. Підписано договір на постачання харківському підприємству 400 колісних і 50 гусеничних тракторокомплектів, що охоплюють практично всю номенклатуру тракторів ХТЗ. Вартість договору - 45 млн грн. За словами директора автомобільного дивізіону "УПЕК" Сергія Щербака, зараз між підприємствами тривають переговори про подальше розширення співробітництва на 2015 рік, а також опрацьовуються замовлення на поставку підшипників виробництва Харківського підшипникового заводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram