ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укртелеком" йде із Севастополя через рейдерські атаки

У місті залишився лише місцевий телефонний зв'язок

 "Укртелеком" йде із Севастополя через рейдерські атаки

"Укртелеком" припиняє надання телекомунікаційних послуг в місті Севастополі у зв'язку із незаконним проведенням інвентаризації майна компанії окупаційною владою півострова. Призупинення роботи компанії тимчасове, повідомляє прес-служба оператора.

На території Севастополя призупинено послуги міжміського та міжнародного телефонного зв'язку і доступу в інтернет. При цьому оператор зберіг послугу місцевої телефонії і можливість виклику екстрених служб.

У компанії вважають, що уряд Севастополя не має права проводити перевірки активів "Укртелекому" і тим паче - інвентаризувати майно компанії, а спроби провести такі перевірки мають усі ознаки рейдерської атаки.

"Укртелеком" також вважає незаконним відсторонення директора Севастопольської філії компанії від займаної посади на час проведення інвентаризації, крім того, про перевірки та призначення співробітники компанії дізнаються зі ЗМІ без незалежного офіційного сповіщення.

"Дії влади Севастополя зазіхають на приватну власність ВАТ "Укртелеком" і суперечать законодавству України, Російської Федерації та нормам міжнародного права про недоторканність приватної власності", - повідомляють у компанії. Прес-служба наголошує, що обставини, які склалися в Севастополі, "ставлять під загрозу подальшу роботу оператора та забезпечення телекомунікаційними послугами жителів усього півострова Крим".

Нагадаємо, наприкінці серпня окупаційна влада Криму надіслала "Укртелекому" письмове повідомлення з вимогою передати у їхню власність активи оператора в Севастополі. У листі також зазначалося, що, згідно з розпорядженням кримської влади, майновий комплекс кабельної каналізації Севастополя буде закріплено за компанією "Севастополь телеком". "Укртелеком" заявив, що не планує продавати свої активи і закривати бізнес в анексованому Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram