ГоловнаЕкономікаФінанси

Російська страхова компанія подала позов проти Пінчука на $200 млн

У Росії виникли проблеми у ще одного українського бізнесмена

Російська страхова компанія подала позов проти Пінчука на $200 млн
Фото: censor.net.ua

Збанкрутіла російська страхова компанія "Россия" подала позов проти свого акціонера - кіпрської компанії "Сватозар ентерпрайзис лімітед", яка контролюється групою EastOne бізнесмена Віктора Пінчука - позов на 7,55 млрд рублів (близько $200 млн).

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на Агентство страхових новин.

Позов пов'язано із угодами, які, як стверджують у тимчасовій адміністрації СК, спрямували на скорочення активів компанії: у вересні 2013 року "Россия" отримала замість котируваних акцій векселі офшорної компанії на 6,5 млрд рублів, оплата яких не можлива.

Центробанк Росії відкликав ліцензію у "России" в листопаді 2013 року, до цього часу компанія була одним із лідерів на російському ринку "автоцивілки".

Нагадаємо, що СК "Россия" входила до групи EastOne, яка також об'єднує трубо-колісну компанію "Інтерпайп", низку медіаактивів (у тому числі медіахолдинг StarLightMedia та видавництво "Економіка").

Варто зазначити, що раніше в Росії виникли проблеми з бізнесом і у інших українських олігархів, у тому числі у Петра Порошенка, Ігоря Коломойського та Сергія Тарути.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram