ГоловнаЕкономікаБізнес

Ще один луганський машзавод переїжджає до Росії

Промисловість в Луганську поступово зникає

Луганський електромашинобудівний завод слідом за підприємством "Луганський машинобудівник-43", яке переїхало до Чувашії, змінить прописку на російську.

Як повідомляє "Капитал", ЛЕМЗ випускатиме комплектувальні для рухомого складу залізничного транспорту на базі Кам'янського заводу транспортного машинобудування, розташованого в Ростовській області. Сума інвестицій оцінюється у 475 млн рублів (понад 12 млн доларів США). Передбачається створення 800 нових робочих місць, на старті проекту залучать 200 осіб.

За словами гендиректора КЗТМ В'ячеслава Краюшкіна, ідея перенесення українського підприємства на територію РФ виникла близько двох років тому. Тоді придбали майданчик і нове обладнання.

ЛЕМЗ спеціалізується на виготовленні різного устаткування, яке використовується на залізничних локомотивах і на машинах гірничодобувної промисловості.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв стверджує, що зараз 90% своєї продукції ЛЕМЗ продає в Росію. "Тому зміна локації була логічним рішенням, що дозволяє скоротити свої витрати з адміністрування і логістики", - сказав він. Водночас експерти впевнені, що основний мотив української компанії змінити прописку пов'язано із бойовими діями на сході.

Нагадаємо, що Луганськ зараз знаходиться під контролем проросійських бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram