ГоловнаЕкономікаДержава

Росія майже вчетверо урізала фінансування Криму на 2015 рік, - ЗМІ

Замість 373 млрд рублів виділять 100 млрд

Росія майже вчетверо урізала фінансування Криму на 2015 рік, - ЗМІ
omskpress.ru
Фото: omskpress.ru

Російський уряд вирішив на кілька років розтягнути фінансування Криму, передбачене на 2015 рік. На цільову програму розвитку Криму 2015 року виділять близько 100 мільярдів рублів, а не 373 мільярди, раніше передбачені проектом федерального бюджету. Про це повідомляє РБК.

У прес-службі Мінфіну Росії пояснили, що тепер гроші виділятимуть по роках: 2016 року - 134,6 мільярда, 2017-го - 138,4 мільярда.

Заступник міністра Росії у справах Криму Андрій Соколов повідомив виданню, що Мінфін до останнього хотів виділити ці гроші відразу, щоб профінансувати федеральну цільову програми розвитку Криму через інвестфонд.

"Це спроба Мінфіну зарезервувати суму на випадок майбутніх секвестрів якихось, щоб витрати на Крим були захищені", - сказав він.

"Ідею з використанням інвестфонду обговорювали, але від неї було вирішено відмовитися", - відповіли в прес-службі російського Мінфіну на запит видання.

Нагадаємо, 16 березня за військової та політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% учасників голосування висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб'єктів федерації.

У травні прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв повідомляв, що на розвиток

Криму і Севастополя перераховано близько 70 млрд рублів з моменту їх входження до складу Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram