ГоловнаЕкономікаДержава

Курченко створює медіахолдинг у Криму

Український олігарх-утікач видаватиме "Коммерсантъ" і "Комсомольскую правду"

Курченко створює медіахолдинг у Криму

Мільярдер Сергій Курченко, який залишив Україну після втечі Віктора Януковича, створює медіахолдинг у Криму.

Так, 19 вересня на сайті мерії Сімферополя було розміщено повідомлення про презентацію нового медіахолдингу "Скиф-медиа", який об'єднав інформагентство "Крым Медиа" і ряд друкованих та електронних ЗМІ півострова.

Медіахолдингом "Скиф-медиа" володіє саме Курченко, передає РБК з посиланням на анонімні джерела.

За словами одного з них, у липні до президента видавничого дому "Коммерсантъ" Володимира Желонкіна і гендиректора Павла Філенкова звернулися з пропозицією про співпрацю представники Курченка, які пропонували продати ліцензію на видання "Коммерсанта" на півострові і просили допомогти із залученням колишніх співробітників видавничого дому до роботи над новим проектом.

Гендиректор "Скиф-медиа" Сергій Кириленко на нещодавній прес-конференції повідомив, що холдинг підписав договір з "Коммерсантом" і обговорює угоду з "Комсомольской правдой".

У свою чергу Філенков спростував інформацію про те, що договір вже підписано.

До видавничого дому "Комсомольская правда" дійсно зверталися кілька місцевих видавців з Криму з пропозицією про співпрацю, розповів гендиректор ВД "Комсомольская правда" Володимир Сунгоркін. За його словами, "уповільнені переговори" тривають. Чи представляють ці видавці інтереси Курченка, Сунгоркін не знає.

Компанію "Скиф-медиа" було зареєстровано у липні 2014 року, її засновником виступає Андрій Дегтярьов, також йому належить і ТОВ "Информационное агентство "Крым Медиа", зареєстроване у липні цього року.

"Останнім часом почастішали чутки, що наш проект спонсорує то Курченко, то Прохоров, навіть прізвище Фірташ промайнуло. Я вважаю, що все це домисли, що не мають обгрунтованих підстав. Єдине, що я можу сказати: у нас міцні й добрі стосунки з урядом РФ", - заявив топ-менеджер.

Джерело в одній з російських медіакомпаній уточнило, що "Скиф" звертався до багатьох російських видань – "Комсомольская правда", "Аргументы и факты", "Известия", "Московский комсомолец" тощо.

Джерелу агентства відомо, що Курченко готовий вкласти приблизно $1 млн власних коштів. Водночас експерти кажуть, що проект вимагає набагато істотніших вкладень.

Передбачається, що холдинг стане головним гравцем на медіаринку півострова. Один зі співрозмовників видання уточнив, що мова йде про 55-60%.

Після того, як на початку 2014 року президент України Віктор Янукович втік з країни, Курченко переїхав до Росії, де, за чутками, має побудувати в Криму медіагрупу за прикладом його українського United Media Holding.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram