ГоловнаЕкономікаДержава

Пенсії і зарплати бюджетникам на контрольованих бойовиками територіях не виплачуватимуть, – заступник Тарути

Пенсіонери, що перебувають на території самопроголошеної ДНР, не отримують пенсії вже протягом двох місяців

Пенсії і зарплати бюджетникам на контрольованих бойовиками територіях не виплачуватимуть, – заступник Тарути
Елена Петряева
Фото: donbass.ua

Пенсії і заробітні плати співробітникам бюджетної сфери Донецької області, що перебувають на території, не підконтрольній українській владі, не виплачуватимуть.

Про це заявила заступник голови - директор департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Олена Петряєва на прес-конференції в онлайн-режимі у вівторок, 23 вересня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Пенсії і зарплати бюджетникам у зоні АТО, за інформацією, що надійшла з центральних органів влади, не виплачуватимуть", - сказала Петряєва, додавши, що така позиція центральної влади "є неконструктивною і веде регіон до гуманітарної катастрофи".

При цьому заступник губернатора зазначила, що пенсіонери, які перебувають на території самопроголошеної ДНР, не отримують пенсії вже два місяці.

"Близько 150 тис. пенсіонерів не отримали свої пенсії за липень і ще близько 500 тис. - за серпень. Тобто близько 700 тис. пенсіонерів не отримали пенсії вчасно", - зазначила Петряєва.

Одним із варіантів отримання пенсійних виплат жителями, які проживають на територіях, не підконтрольних українській владі, Петряєва назвала звернення до органів пенсійного фонду на підконтрольних українській владі територіях. Для цього пенсіонер має звернутися із відповідною заявою, де він мусить вказати місце свого тимчасового проживання. "Тільки місце тимчасового проживання. Реєстрації не потрібно", - уточнила заступник голови ОДА.

За її словами, на сьогодні активно переказують пенсії в інші міста, зокрема жителі міста Донецька.

"У зв'язку із цим органи пенсійного фонду західної та північної частин регіону працюють у посиленому режимі", - зазначила Петряєва.

Водночас, за її словами, на звільнених територіях Донецької області держава повністю ліквідувала заборгованість із виплати пенсій, соціальних допомог і зарплат бюджетникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram