ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна відповість Росії санкціями в разі торговельних обмежень, - Яценюк

Прем'єр-міністр обіцяє зустрічні санкції "того самого дня"

Україна має намір ввести відповідні заходи в разі введення Росією торговельних обмежень. Про це сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів заявив голова уряду Арсеній Яценюк.

"Ми повинні готуватися до того, що Росія все одно буде вводити торговельні обмеження. Я хочу офіційно заявити: тільки-но Росія введе торговельні обмеження щодо України - ми негайно, того самого дня введемо відповідні заходи", - сказав прем'єр.

Яценюк також озвучив очікування в торгівлі українськими товарами на європейських ринках. За оцінками прем'єра, надходження в економіку можуть сягати 500 млн євро на рік.

"Європейський Союз вирішив надати Україні додатковий перехідний період, який допомагає українській економіці, коли ринок ЄС для українських товарів відкритий, і це додатково, за попередніми підрахунками, дає 500 млн євро доходів для української економіки протягом року", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Кабмін розраховує повністю імплементувати угоду до 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram