ГоловнаЕкономікаДержава

Польща може відновити реверс газу в Україну

Ситуація внормувалася, і Gaz System сподівається отримати близько 20 млн кубометрів газу

Польща може відновити реверс газу в Україну
Фото: willbe.ru

Оператор польської газотранспортної системи компанія Gaz System очікує за підсумками сьогоднішнього дня збільшення постачання російського газу до Польщі на 5 млн кубометрів.

Як повідомляє tvn24.pl, це дозволить відновити реверс газу в Україну, який Польща припинила 10 вересня, пише ZN.ua.

Як повідомив голова компанії Ян Хадам, ситуація повернулася до норми, і компанія сподівається отримати близько 20 млн кубометрів газу. Хадам уточнив, що цих обсягів вистачає для того, щоб відновити постачання газу в Україну, зауваживши, що компанія "працює над таким рішенням".

Він уточнив, 10 вересня зі східного напрямку компанія отримала 15 млн кубометрів газу. З початку тижня Польща імпортувала зі східного напрямку приблизно таку ж кількість газу, як на початку місяця - від 19 до 21 млн кубометрів на добу - і у фізичному виразі поставки впали лише 10 вересня.

Він також повідомив, що Gaz System припинила постачання в Україну у зв'язку з тим, що повністю перестала отримувати газ через один з пунктів на кордоні з Білоруссю. Представник компанії визнав, що компанія могла зберегти це постачання в Україну, якби почала використовувати газ із газових сховищ, але вирішила не робити цього.

Напередодні Gaz System підтвердила, що була змушена припинити постачання газу в Україну через скорочення імпорту російського палива до Польщі "Газпромом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram