ГоловнаЕкономікаДержава

Генпрокуратура провела обшук в офісі "Енергоатому"

Компанія називає дії правоохоронців "російським замовленням"

Генпрокуратура провела обшук в офісі "Енергоатому"
Фото: http://gasunion.org.ua/

У вівторок, 9 вересня, в офісі "Енергоатому" і в кабінеті президента компанії Юрія Недашківського провели обшук. Про це сьогодні повідомляє прес-служба підприємства.

Юристи "Енергоатому" готують позов до силових органів, оскільки, на їхню думку, проведення обшуку зірвало контракт з урановидобувним підприємством "СхідГЗК" на поставки вітчизняного урану. Більш того, президент компанії заявляє, що опергрупа Генпрокуратури та ГУБОЗ "діяла на виконання російського замовлення".

"Метою замовлення є зрив контракту зі "СхідГЗК" на поставки вітчизняного урану для його наступного використання як складової ядерного палива в рамках імпортозаміщення", - заявив Недашківський.

У повідомленні наголошується, що співробітники "Енергоатому" знали про постанову суду і підготували для вилучення всі документи, яких потребували співробітники Генпрокуратури та Управління у боротьбі з організованою злочинністю, однак оперативна група обшукала також кабінет Недашківського і вилучила презентацію, яка не стосується досудового слідства.

"Обшуки в інших кабінетах проводилися не у відповідності з Кримінально-процесуальним кодексом. Тобто, цікавили, насамперед, сейфи та документи щодо співпраці з державним підприємством "СхідГЗК". Усе інше - лише поверхневий огляд", - заявляють в "Енергоатомі".

Обшук проводили на підставі постанови судді Печерського райсуду Києва Галини Матійчук. За матеріалами досудового розслідування, у 2012-2014 роках службові особи "Енергоатому" витратили понад 318 млн грн на закупівлі товарів та робіт у компаній, пропозиції яких "не були економічно вигідними для підприємства".

У постанові суду вказано на необхідність отримати низку документів із господарських взаємовідносин з зазначеними вище комерційними структурами.

Нагадаємо, "Енергоатом" експлуатує Запорізьку, Рівненську, Хмельницьку і Южно-Українську АЕС, а також об'єднує Ташлицьку ГАЕС і Олександрівську ГЕС (всі три - Миколаївська область). До складу компанії входить також Донузлавська ВЕС (Крим).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram