ГоловнаЕкономікаБізнес

Яценюк хоче знайти "Київстару" та МТС європейського конкурента

Прем'єр заявив, що Росія контролює мобільний зв'язок в Україні.

Яценюк хоче знайти "Київстару" та МТС європейського конкурента
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк хоче знайти мобільним операторам "Київстар" і МТС, у яких російські власники, європейського конкурента. Для цього він готовий продати такій компанії ліцензію на 3G за одну гривню, тоді як інші продаватимуть найдешевше за мільярд гривень.

Про це прем'єр сказав на засіданні уряду в п'ятницю.

"Я хочу чітко заявити позицію уряду з цього питання: ми не допустимо монополії на ринку 3G. Бо вже зараз сформовано монополію на ринку мобільного зв'язку, де Росія контролює весь мобільний зв'язок України. Моя позиція як прем'єр-міністра - цього разу Росія не отримає монопольного права на всі ліцензії з телекомунікацій в Україні", - заявив він.

"Для того, щоб демонополізувати цей ринок, я готовий розглянути варіант, щоб за 1 гривню віддати одну з ліцензій тільки з тією метою, щоб тут не було російської монополії і щоб сюди зайшли справжні європейські компанії, які конкуруватимуть, щоб послуга була за якістю краще, а за ціною дешевше", - додав Яценюк.

Нагадаємо, що "Київстар" входить до холдингу VimpelCom (формально голландський, але фактично - російський), МТС підконтрольний однойменній російській групі, співвласниками "Астеліт" є турецька Turkcell і СКМ Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram