ГоловнаЕкономікаБізнес

Київський метрополітен готується підвищувати тарифи

Чиновники беруть за приклад метро в Парижі та Відні

Київський метрополітен готується підвищувати тарифи
Фото: Макс Левин

Київська влада обговорює питання про перегляд тарифів на проїзд у метро. Передусім йдеться про визначення мінімальної ціни при використанні проїзних квитків.

Як повідомляє прес-служба метрополітену, фінансовий стан підприємства дуже складний - збитки наприкінці року можуть перевищити 724 млн гривень.

"Однією зі складових, яка не дає можливостей для розвитку підприємства, залишається тариф. Востаннє його переглядали шість років тому. Відтоді значно подорожчало все необхідне обладнання та комплектуючі", - йдеться в повідомленні.

У метрополітені нагадують, що вартість електроенергії виросла на 72%, а мінімальна зарплата збільшилася у 2,4 разу, тоді як метро недоотримує 82 копійки на кожній поїздці.

"За нинішньої вартості місячного проїзного у 95 гривень один день користування підземкою, незважаючи на кількість поїздок, коштує 3 гривні. Це - як одна поїздка в маршрутці, проте витрати для перевезення пасажирів у метрополітені вищі в рази", - сказано в повідомленні.

Прес-служба також наводить приклад Харкова, де поїздка в метро коштує 3 грн, а також Відня і Парижа, де вартість проїзду в метро становить близько 30 грн.

Нагадаємо, в липні Київський метрополітен очолив Віктор Брагинський, який раніше працював в "Укрпошті".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram