ГоловнаЕкономікаБізнес

Верховний Суд не дозволив одеським депутатам заволодіти "Сьомим кілометром"

Справу скеровано на перегляд у Вищий госпсуд

Верховний Суд не дозволив одеським депутатам заволодіти "Сьомим кілометром"
Фото: trassae95.com

Верховний Суд України на засіданні, присвяченому розгляду позову про власність на ринок "Сьомий кілометр", ухвалив рішення повторно скерувати цю справу до Вищого господарського суду.

Позов ініціювали депутати Одеської облради Денис Волошин і Віктор Добрянський, які стверджують, що повинні володіти ринком, оскільки раніше контролювали його компаній-засновників, пише

РБК-Україна.Раніше одеські ЗМІ повідомляли, що позов з приводу "Сьомого кілометра" супроводжується агресивним лобіюванням інтересів депутатів на рівні керівництва області, а також спробами підкупу суддів. При цьому в разі ухвалення юридично обґрунтованого рішення щодо ринку, яке не задовольнило б депутатів, ЗМІ не виключали спроби силового захоплення "Сьомого кілометра".

При цьому винесене в червні рішення Вищого господарського суду про правочинність вимог Волошина і Добрянського наразилося на критику, оскільки воно порушувало кілька юридичних норм.

"У пресі обговорювали, що ВГСУ прийняв спірне рішення в цій справі, переглянувши рішення Верховного Суду з порушенням строку подання заяви ініціаторів позову на рік. Те, що Верховний Суд зараз зажадав переглянути вердикт Госпсуду - логічно, оскільки спроба заплющити очі на такі порушення виглядала б кричуще", - прокоментував рішення суду експерт Інституту законодавства Верховної Ради Валерій Воротін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram