ГоловнаЕкономікаФінанси

Гривня на міжбанку різко зміцнилася після наради в НБУ

Нацбанк готує жорсткі заходи для порятунку національної валюти

Гривня на міжбанку різко зміцнилася після наради в НБУ
Фото: Макс Левин

У Національному банку в середу пройшла нарада банкірів, після чого курс гривні на міжбанківському ринку різко зміцнився. Якщо вдень котирування досягали 14,80 грн за долар, то до 15:00 вони опустилися до 14,00 грн.

Про це повідомляють учасники ринку на умовах анонімності.

"Пішов реальний продаж долара. Інвалюти можна купити стільки, скільки потрібно. Це все є результатом сьогоднішньої наради банкірів в НБУ. Також дійшли чутки, що найближчим часом регулятор прийме адміністративні заходи, які також сприятимуть зміцненню гривні", - розповів дилер одного з найбільших банків з українським капіталом.

Інший дилер великого банку з іноземним капіталом припустив, що зміцнення має продовжитися найближчим часом, так як серед адміністративних заходів може бути як скорочення ліміту відкритої валютної позиції, так і вимога щодо формування банками портфелів індексних цінних паперів.

Один з голів правління великого банку також підтвердив інформацію про те, що на нараді в Нацбанку регулятор повідомив, що найближчим часом будуть прийняті адмінзаходи для впливу на валютний ринок.

Постанова має з'явитися найближчими днями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram