ГоловнаЕкономікаДержава

РФ хоче внести правки в УА України і ЄС

Консультації на рівні міністрів відбудуться 12 вересня в Брюсселі

РФ хоче внести правки в УА України і ЄС

Росія розраховує внести зміни в угоду про асоціацію України та ЄС.

Про це повідомив журналістів міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв, інформує ІТАР-ТАРС.

"Мова йде про конкретні поправки, які ми маємо внести в текст програми, і я не виключаю, що і в текст базової угоди", - сказав він, зазначивши, що розраховує вийти з цими пропозиціями на міністерську зустріч, заплановану в Брюсселі на 12 вересня.

У свою чергу помічник президента Андрій Бєлоусов не виключив, що експертні консультації можуть привести до коректування тексту базової угоди по асоціації України з ЄС та додатків до нього.

"Ми у стислий термін постараємося подивитися ті пункти угоди про асоціацію України та ЄС, які викликають стурбованість і несуть в собі ризики для Росії, і постараємося за цими пунктами знайти якісь розв'язки. Аж до можливого внесення змін до тексту угоди або її додатків", - заявив він журналістам.

Єврокомісар з торгівлі Карел Де Гюхт, у свою чергу, підтвердив проведення тристоронньої зустрічі РФ, України і ЄС щодо імплементації Угоди про асоціацію та вільної торгівлі Брюсселя і Києва 12 вересня у бельгійській столиці.

Очікується, що зустріч в Брюсселі пройде на рівні міністрів, де РФ представлятиме глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв, Україну - глава МЗС Павло Клімкін та ЄС - єврокомісар з торгівлі Карел Де Гюхт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram