ГоловнаЕкономікаДержава

На позачергові парламентські вибори необхідно майже мільярд, - глава ЦВК

Через технічні зміни до закону "Про вибори народних депутатів" можна заощадити до 140 млн грн.

На позачергові парламентські вибори необхідно майже мільярд, - глава ЦВК
Архив
Фото: Макс Левин

На проведення позачергових парламентських виборів в Україні 26 жовтня згідно з нормами чинного законодавства необхідно близько 980 млн грн, але шляхом внесення змін до закону можна зменшити цю суму на 140 млн грн. Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Для фінансування всіх витрат на організацію підготовки виборів, передбачених чинним законом, необхідно близько 980 млн грн. Оскільки мова йде про позачергові вибори, відповідні витрати в державному бюджеті на цей рік не могли передбачити просто за визначенням", - заявив Охендовський.

За його словами, кошти на проведення цих виборів відповідно до закону мав виділити Кабінет Міністрів з резервного фонду бюджету.

"Сумнівів у тому, що вибори профінансує уряд у повному обсязі, у нас немає", - зазначив глава ЦВК.

При цьому він підкреслив, що ЦВК "дуже розраховує на якнайшвидше внесення до закону змін, які дозволять скоротити витрати на вибори".

"Лише відмова від фінансування передвиборної агітації партій та кандидатів коштом державного бюджету, за нашими розрахунками, дозволить заощадити понад 100 млн грн. Переконаний, що в нинішній економічній і суспільно-політичній ситуації така відмова була б правильним і раціональним кроком. Сподіваюся, зі мною погодяться і народні депутати, від голосування яких залежить те, в яку суму майбутні вибори обійдуться українському народу", - зазначив Охендовський.

Загалом, за його словами, через технічні зміни до закону "Про вибори народних депутатів" можна заощадити до 140 млн грн.

Нагадаємо, 25 серпня президент Петро Порошенко достроково зупинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram