ГоловнаЕкономікаБізнес

"Ельдорадо" підозрюють в ухиленні від сплати податків

Фіскальна служба вважає, що торгова мережа недоплатила в бюджет понад 90 млн грн.

"Ельдорадо" підозрюють в ухиленні від сплати податків
Фото: eldorado.com.ua

Держфіскальна служба порушила справу проти посадових осіб ТОВ "Технополіс-1" (торгова мережа "Ельдорадо") за ухилення від сплати податків на суму понад 90 млн грн.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на джерело у відомстві.

Прес-служба ДФС підтверджує, що така справа існує, проте назва компанії не вказується. Зазначається тільки, що мова йде про одну з найбільших торгових мереж, яка продає електронну і побутову техніку по всій країні через мережу гіпермаркетів та інтернет.

Податківці встановили, що посадові особи компанії проводили безтоварні операції із закупівлі продукції у фіктивних підприємств, що дозволило отримати незаконне відшкодування ПДВ.

"Тільки за лютий 2013 року компанія здійснила незаконне відшкодування ПДВ на суму 20 млн гривень. Цю суму підприємству донараховано за актом документальної перевірки. Упродовж всього 2013 року підприємство ухилилося від сплати податків на суму 93 млн 577 тис. гривень. Окрім того, компанія - власник гіпермаркетів під час імпорту побутової та електронної техніки з Китаю, Німеччини, Словенії та Польщі занижувало митну вартість товару", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, компанія "Технополіс-1" раніше працювала під брендом "Технополіс", проте минулого року відбулося злиття її торгової мережі з "Ельдорадо" (ТОВ "Дієса") під брендом останньої.

Власник обох компаній - Віктор Поліщук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram