ГоловнаЕкономікаБізнес

У Києві будують житловий будинок вартістю понад 150 млн доларів

Будівлю вже охрестили найдорожчою

У Києві будують житловий будинок вартістю понад 150 млн доларів

У Києві на вул. Кіквідзе, 17 розпочато будівництво "Клубного будинку класу де-люкс "Печерськ-Плаза", вартість якого після закінчення будівництва становитиме понад 150 млн дол.

Про це повідомив представник інвестора фонду "Печерськ Плаза" Мартін Векжинський, інформує РБК-Україна.

Замовником будівництва виступає київська компанія "Енергополь-Україна", генеральним підрядником - компанія "Будакс", інвестування будівництва здійснює пайовий інвестиційний фонд "Печерськ Плаза".

Можлива вартість квартир в "Печерськ Плаза", за інформацією інвестора, становитиме від 3 до 15 тис. за кв.м. Всього в житловому комплексі 11 поверхів, на ділянці у 2 гектари буде 25 000 кв.м. "Це буде найдорожчий житловий будинок в Україні", - підкреслює Векжинський.

Векжинський вважає такі терміни будівництва реалістичними, оскільки "компанія володіє достатнім для цього досвідом і ресурсами".

За словами представника інвестора фонду, головною відмінною особливістю "Печерськ Плаза" від усіх інших елітних житлових комплексів у Києві є його повна відповідність всім характеристикам нерухомості категорії "де-люкс": розташування в зеленій зоні Печерська, пішохідний внутрішній двір з ландшафтним дизайном, поверховість будинку обмежено 9 поверхами і 2 рівнями пентхаузів, підземний паркінг з наявністю двох парко-місць для кожної квартири. Також, за словами інвестора, проект для мешканців цього елітного житла передбачає власні спа-салон, басейн, бутик делікатесів і винний бутик.

Компанія "Енергополь-Україна" працює на ринку будівництва України понад 20 років. За цей період компанія реалізувала десятки масштабних проектів, як в Україні, так і за кордоном. Серед них, зокрема, будівництво Київської торгово-промислової палати, реконструкція будівлі Державної митної служби України, будівництво ТЦ "Альта-Центр", будівництво II терміналу міжнародного аеропорту Бориспіль.

Проект компанії ЖК "Міністерський" також визнано конфедерацією будівельників України "Найкращим житловим комплексом" в Україні у 2012, 2013 і 2014 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram