ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін випустив облігацій на 43 млрд для капіталізації "Нафтогазу", - джерело

Цінні папери випускають на 10 років

 Кабмін випустив облігацій на 43 млрд для капіталізації "Нафтогазу", - джерело
Фото: podrobnosti.ua

Обсяг облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) в обігу в середу зріс на 43,57 млрд грн, з яких 42,07 млрд грн опинилися у портфелі власників-небанків, повідомив Національний банк України. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело в уряді.

Як повідомило джерело, одержувачем облігацій в рамках раніше внесених правок до держбюджету-2014 стала НАК "Нафтогаз України".

Агентству поки що не вдалося отримати офіційного підтвердження інформації про те, що одержувачем облігацій став "Нафтогаз".

Як повідомлялося, після дозволу Верховної Ради підвищити верхню планку капіталізації "Нафтогазу" на 63,27 млрд грн - до 96,61 млрд грн, Кабінет міністрів 4 серпня доручив Мінфіну здійснити випуск ОВДП на зазначену суму для докапіталізації НАК.

Цінні папери випускаються з терміном обігу до 10 років і ставкою до 14,3% річних.

"Нафтогазу України" доручено забезпечити використання отриманих ОВДП у госпдіяльності згідно зі статутом компанії, у тому числі використовувати кошти від реалізації облігацій для купівлі і резервування $3,1 млрд на рахунку компанії, відкритому в НБУ, кошти з якого будуть використовуватися за рішенням Кабміну.

За офіційним курсом НБУ на 13 серпня (13,110661 грн/$ 1) обсяг випущених ОВДП відповідає $3,2 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram