ГоловнаЕкономікаБізнес

​ЄБРР організовує синдиковане фінансування в обсязі $130 мільйонів для компанії "Нібулон"

Проект профінансує потреби компанії в оборотному капіталі та сприятиме діяльності зі зберігання і транспортування зернових в масштабах України

​ЄБРР організовує синдиковане фінансування в обсязі $130 мільйонів для компанії "Нібулон"

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) організував новий синдикований кредит у обсязі до 130 млн доларів для групи компаній "Нібулон", однієї з найбільших українських зерноторгових компаній у цьому сезоні збирання врожаю і маркетинговому році. Цей кредит замінить попередній синдикат розміром 125 млн доларів, який  підписали у 2012 році і термін дії якого закінчився в червні 2014 року.

Новий пакет фінансування складатиметься з кредиту A на суму до $30 млн, який надасть ЄБРР, і кредиту B на суму до $100 млн, який нададуть комерційні банки на умовах синдикату. Низка банків, зокрема ING і ABNAmro, вже підтвердили свою участь в синдикаті, що демонструє тривалу підтримку українському агросектору з боку міжнародних фінансують організацій.

Кредит підтримає довгострокового клієнта ЄБРР шляхом фінансування потреб в оборотному капіталі для закупівлі, первинній обробці, зберіганні сільськогосподарської продукції у сучасних умовах зовнішнього фінансування, доступність якого знизилася.

ЄБРР - найбільший фінансовий інвестор в Україні. Станом на кінець липня 2014 року Банк виділив Україні понад 9,2 млрд євро (12,3 млрд доларів США) в рамках 329 проектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram