ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" радить європейським компаніям переглянути контракти з "Газпромом"

"Нафтогаз" пропонує європейським клієнтам "Газпрому" купувати газ на східному кордоні України з Росією

 "Нафтогаз" радить європейським компаніям переглянути контракти з "Газпромом"
Фото: Макс Левин

НАК "Нафтогаз України" радить європейським компаніям переглянути свої договори з "Газпромом" на транзит російського газу через територію України у разі схвалення Верховною Радою санкцій щодо РФ, які можуть торкнутися і транзиту енергоресурсів.

Про це повідомили у прес-службі "Нафтогазу".

"Якщо ми не можемо транспортувати газ для "Газпрому", то ми можемо транспортувати його для інших підприємств, наприклад, європейських", - сказали у прес-службі.

Раніше у "Нафтогазі" зазначали, що введення санкцій, що обмежують транзит ресурсів, може обмежити або припинити подальше надання газотранспортних послуг певним контрагентам з боку НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Укртрансгаз".

Однак, як пізніше пояснили в компанії, "Нафтогаз" пропонує європейським клієнтам "Газпрому" купувати газ на східному кордоні України з Росією, що, швидше за все, потребуватиме змін у відповідних транзитних договорах.

Україна вже неодноразово пропонувала Європі купувати природний газ на українсько-російському кордоні і підписати нові відповідні договори з компанією "Газпром".

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк раніше заявляв, що закон про санкції має бути проголосований парламентом у вівторок, 12 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram