ГоловнаЕкономікаДержава

Україна не планує вводити ембарго на російські товари

П'ятницький анонсував перегляд мит у рамках СОТ

Україна не планує вводити ембарго на російські товари
Фото: Виталий Головин

Україна не планує вводити ембарго на російські товари у відповідь на аналогічні дії Російської Федерації.

Про це заявив урядовий уповноважений України з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький, пише РБК-Україна.

"Щодо Росії ми не будемо діяти дзеркально. Ми діятимемо в рамках правил СОТ. Ми будемо дуже селективно і вибірково підходити до питання встановлення мит. Якихось радикальних дій, спрямованих на те, щоб фактично вводити ембарго, сьогодні не заплановано", - заявив він.

За його словами, вибіркове введення ембарго порушує правила СОТ.

П'ятницький також розповів, що завдяки торговельній співпраці та преференціям з боку Євросоюзу Україна працює в плюс, незважаючи на обмеження в товарообігу з боку Росії.

"Якщо мова йде про аграрний сектор - то за рахунок збільшення торгівлі з ЄС. Падіння в машинобудуванні - тут скорочення обсягу торгівлі компенсувати експортом у ЄС найближчим часом не вдасться. У металургії скорочення на російському напрямку компенсовано на європейському. Збільшуються обсяги продажів у країни Близького Сходу", - додав він.

Нагадаємо, з 29 липня Росія заборонила ввезення українських консервів, декілька днів перед тим під заборону потрапили українське молоко і вироби з нього.

При цьому прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що незабаром торгівля з Росією, яка є головним покупцем українських товарів (2013 року - $15,1 млрд), може взагалі припинитися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram