ГоловнаЕкономікаБізнес

"Роснефть" купила активи швейцарської нафтової компанії в обхід санкцій ЄС

Двома днями раніше "Роснефть" уклала контракт з норвезькою North Atlantic Drilling

"Роснефть" купила активи швейцарської нафтової компанії в обхід санкцій ЄС
Фото: www.gazeta.ru

Російська компанія "Роснефть" змогла обійти санкції Євросоюзу, які забороняють ввезення в Росію високих технологій та обладнання.

Про це йдеться у повідомленні компанії "Роснефть".

Згідно з інформацією, 1 серпня нафтова компанія закрила операцію з придбання частки в 398,3 млн дол. у швейцарської нафтосервісної компанії Weatherford.

Як повідомляє компанія, за умовами контракту з Weatherford, "Роснефть" викупила вісім підприємств, що займаються бурінням і ремонтом свердловин у Росії і Венесуелі. Сторони також домовилися про довгострокову співпрацю у сфері нафтосервісних послуг.

Наступного дня після того, як члени ЄС погодили санкції, що забороняють ввезення до Росії високих технологій, які потрібні компанії "Роснефть" для роботи на шельфі, компанія заявила про укладення угоди з North Atlantic Drilling. Її підписано 30 липня і вона передбачає залучення до розробки шельфу шести морських бурових установок North Atlantic Drilling до 2022 р.

Угода дозволить компанії "Роснефть" забезпечити реалізацію планів з геологорозвідки та освоєння шельфових родовищ у суворих кліматичних умовах, коментував президент російської компанії Ігор Сечин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram