ГоловнаЕкономікаДержава

Українську пенсію отримали тільки 100 кримських пенсіонерів із 670 тисяч

Окупанти привласнили майно "Укрпошти" на сотні мільйонів гривень

Українську пенсію отримали тільки 100 кримських пенсіонерів із 670 тисяч
Фото: EPA/UPG

Із 670 тисяч пенсіонерів у Криму пенсію від України отримали лише близько сотні осіб, або 0,015%.

Про це заявив в.о. директора "Укрпошти" Михайло Паньків в інтерв'ю Hubs.

"Поки що ми переказали близько сотні пенсій кримчанам, які отримують її за міжнародними пенсійними договорами. Оскільки формально співпраця "Укрпошти" та "Пошти Росії" не припинялася, такі пенсії були доставлені як міжнародні грошові перекази. Фактично відправляємо переклади у свої ж відділення в Криму, які захопила "Пошта Криму", - сказав він.

Паньків зазначив, що "Укрпошта" втратила в Криму понад 500 відділень зв'язку, земділянки, техніку, обладнання.

"Збитки оцінюються в кілька сотень мільйонів гривень. З готівкою нам вдалося збалансуватися - втрати були мінімальними. Найгірше - ми втратили зв'язок з населенням, яке ми обслуговували. У наших відділеннях зараз знаходиться "Пошта Криму", що входить до структури "Пошти Росії". Поштові відправлення Крим взагалі відмовився приймати з України, раз на тиждень возимо періодику, передплачену ще до анексії", - заявив він.

Нагадаємо, "Укрпошта" почала пересилку пенсій до Криму лише кілька днів тому.

2 липня Кабмін затвердив процедуру видачі пенсійних соціальних виплат через поштові відділення громадянам України, які перебувають на території Криму та Севастополя. Пенсійні та соціальні виплати будуть перераховувати через відділення української пошти, і на території Криму вони будуть видаватися через відділення пошти Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram