ГоловнаЕкономікаБізнес

Fitch знизило рейтинг ДТЕК

Криза і війна на сході погано позначаються на бізнесі

Fitch знизило рейтинг ДТЕК
Фото: www.ukrgazeta.com

Рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг енергетичного холдингу ДТЕК Ріната Ахметова в національній валюті з B- до CCC. Водночас рейтинг в іноземній валюті підтверджено на рівні CCC.

Про це йдеться в повідомленні агентства.

Fitch пояснює своє рішення нестабільною політичною ситуацією в Україні і військовим конфліктом на сході, який може зашкодити бізнесу ДТЕК. До того ж у 2014-2015 роках ДТЕК мусить виплатити 1,2 млрд зобов'язань перед кредиторами, і агентство відзначає, що холдингу бракує власних коштів, щоб погасити ці борги. Тому компанії доведеться брати позики в банках, що може виявитися непростим завданням за нинішньої політичної й економічної ситуації.

Компанія також схильна до ризику коливань валютного курсу, оскільки основна частина її боргу номінована в доларах, євро і рублях, а виручка - переважно в гривнях. Окрім того, Fitch побоюється, що підвищення тарифів на електроенергію для населення може обернутися зниженням платежів.

Нагадаємо, ДТЕК - це найбільший енергетичний холдинг в Україні, який видобуває вугілля, збагачує і спалює його на своїх електростанціях, постачаючи струмом півкраїни. До складу ДТЕК входять десять ТЕС і дві ТЕЦ; одна вітроелектростанція; п'ять підприємств передачі та продажу електроенергії, які обслуговують понад 5,2 млн клієнтів; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; кілька нафтогазовидобувних активів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram