ГоловнаЕкономікаБізнес

Підвищення плати за видобуток руди знизить привабливість України для інвесторів, - експерт

Низку проектів заморозять, інші - закриють

Підвищення плати за видобуток руди знизить привабливість України для інвесторів, - експерт
Фото: dp.ric.ua

Намір уряду підвищити плату за видобуток залізної руди негативно відіб'ється на розвитку гірничо-металургійного комплексу України. Про це заявив керівник аналітичного відділу інвестиційної компанії "АРТ Капітал" Ігор Путілін.

"Подібні ініціативи знизять і так невисоку інвестиційну привабливість України сьогодні", - цитує експерта "РБК-Україна".

На думку Путіліна, ініціатива Кабінету Міністрів, що передбачає зростання плати за видобуток залізної руди, може призвести до зниження інвестицій у галузь. "Швидше за все, окремі проекти будуть заморожені на невизначений термін, від інших взагалі доведеться відмовитися", - зазначив він.

За оцінками "Металургпрому", відмова від перспективних гірничорудних проектів призведе до нестворення запланованих десятків тисяч нових робочих місць в Україні.

Нагадаємо, що у поточному році вже відбулося зростання плати за надрокористування. У квітні внесли зміни до Податкового кодексу, згідно з якими ставка за видобуток руди була встановлена на рівні 5% від вартості товарної продукції.

Зараз Міністерство економічного розвитку і торгівлі запропонувало Кабінету Міністрів змінити методику розрахунку плати за надрокористування, яка передбачає чергове істотне підвищення ставок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram