ГоловнаЕкономікаДержава

Росія заборонила ввезення української молочної продукції

Россільгоспнагляд заявив про проблеми з якістю товарів з України

Росія заборонила ввезення української молочної продукції
Фото: terrafood.ua

Россільгоспнагляд заборонив ввезення до Росії українського молока та молочної продукції.

Як йдеться у повідомленні відомства, це пов'язано з виявленням в українських товарах залишків заборонених і шкідливих речовин, таких як антибіотики тетрациклінової групи, солі важких металів, патогенні мікроорганізми.

"Россільгоспнагляд прийняв рішення з 28 липня 2014 року ввести обмеження на постачання українського молока та молочної продукції на територію Росії, про що під час телефонних переговорів повідомив ветеринарну службу України", - заявили у Россільгоспнагляді.

Раніше поставки у Росію були дозволені 27 українським молокопереробним підприємствам, з 2009 року по десяти з них були введені різні обмеження.

"Якщо минулого року Россільгоспнаглядом затримано 37 товарних партій недоброякісної та небезпечної української молочної продукції, то у першому півріччі цього року - вже 196", - повідомляють у російській службі.

Україна звинувачення Россільгоспнагляду відкидає. "Заборони з боку Російської Федерації, як правило, невмотивовані та нічим не обумовлені. Ні по картоплі, ні ппо молочній продукції, ні по м'ясу птиці та великої рогатої худоби випадків вмісту заборонених речовин не було", - заявив сьогодні міністр Ігор Швайка, пише УНІАН.

При цьому він зазначив, що Україна готова прийняти російських інспекторів для проведення перевірок українських підприємств з метою подальшого відкриття ринку Росії для них.

Нагадаємо, що з квітня цього року Росія заборонила ввезення сирів п'яти українських заводів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram