ГоловнаЕкономікаБізнес

Нацрада пригрозила анулювати ліцензію радіо "Вести"

Компанію Гужви попередили за синхрон бойовика "Бабая"

Нацрада пригрозила анулювати ліцензію радіо "Вести"
Фото: vesti.ua

Нацрада з телебачення і радіомовлення оголосила попередження радіо "Вести" (ТОВ "ТРК "Дивосвіт") за синхрон бойовика Олександра Можаєва на прізвисько "Бабай".

Як сказано в повідомленні Нацради, 14 липня в ефірі радіо прозвучала заява Можаєва: "Ми повинні допомогти православним руським людям очистити наші землі від нечисті і фашизму". На думку чиновників, це пряме порушення законів України про телебачення і радіомовлення, а також про інформацію.

Аргументи радіо про те, що вони тільки подавали думку, що не збігається з державною, в Нацраді категорично відкинули.

"Посилання на те, що ми даємо погляд іншої сторони, воно дуже лукаве. Бо давати думку агресора, по-перше, дійсно, є порушенням закону, ми знаємо точну думку агресора: він напав на нашу країну і сьогодні вбиває наших дітей. Я вважаю, що це те саме, що Левітан під час Другої світової переривав ефір і говорив би: а тепер ми послухаємо думку пана Гітлера", - заявила перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим'юк.

У свою чергу голова комісії Юрій Артеменко наголосив, що це вже друге попередження для "Дивосвіту", тому регулятор має всі підстави просити суд анулювати ліцензію мовника. При цьому він додав, що це питання ще буде обговорюватися на Нацраді.

Нагадаємо, "Вести" - це бренд холдингу "Мультимедіа інвест груп", який номінально належить Ігореві Гужві і який вважають представником кремлівського погляду в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram