ГоловнаЕкономікаФінанси

Головним конкурентом банків стають соцмережі й онлайн-аукціони, - банкір

Сучасний банк - це симбіоз IT-компанії, маркетингового агентства і ризик-менеджменту

У перспективі двох-трьох років основну конкуренцію для банків становитимуть IT-компанії, такі як Google, Facebook, Twitter, Amazon і PayPal, які самі вже стають банками.

Про це сказала в інтерв'ю Forbes Олена Попова, голова ради директорів Дельта Банку.

Вона зазначила, що багато банків зараз також рухаються шляхом перетворення на такі компанії, обирають своєю головною метою створення зручної системи платежів для клієнтів, яка ставала б інструментом оплати товарів і послуг.

"Банк - це сукупність IT-компанії, якісного маркетингу, який включає розуміння потреб клієнта та вміння працювати з аналітикою, також для банку критично важливий ризик-менеджмент. Тобто сучасний банк - це симбіоз IT-компанії, маркетингового агентства та якісного ризик-менеджменту. Але це дуже непросте завдання з погляду платформи і технології, обсяг інвестицій у реалізацію якої з нашого боку обчислюється мільйонами доларів", - сказала Попова.

За її словами, банк активно працює над створенням власної системи платежів і розрахунків. "Ми подали в НБУ документи для отримання погодження на випуск електронних грошей. У нас величезний потенціал для цього, адже база клієнтів Дельта Банку нараховує більш ніж 4 млн. Якщо ми якісно попрацюємо з тими даними, які маємо, ми зможемо більш чітко, більш цілеспрямовано і персоніфіковано пропонувати послуги і сервіси", - сказала банкір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram