ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко розпорядився провести конкурс на 3G-частоти до листопада

В Україні найближчим часом має з'явитися зв'язок третього покоління

Порошенко розпорядився провести конкурс на 3G-частоти до листопада
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко наказав Нацкомісії з регулювання зв'язку та інформатизації провести конкурс з розподілу 3G-частот між мобільними операторами до 30 жовтня цього року. Про це йдеться у президентському указі №613.

Для цього Кабмін повинен протягом трьох тижнів, до 15 серпня, здійснити конверсію (передачу з військової власності в цивільну) радіочастотного ресурсу, необхідного для впровадження мобільного зв'язку третього покоління стандарту ІМТ-2000 (UMTS). В указі окремо наголошено, що зробити це потрібно так, щоб не постраждали Збройні сили. Окрім того, Кабмін має забезпечити армію сучасними засобами радіорелейного зв'язку.

Наказ про конверсію частот також стосується Міноборони, Держслужби спецзв'язку та захисту інформації, Генштабу ЗСУ та НКРЗІ.

Нагадаємо, заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків заявляв, що якщо чиновники встигнуть провести конкурс на розподіл частот для 3G-зв'язку до кінця літа, мобільні оператори почнуть упроваджувати його вже до кінця нинішнього року.

У європейських країнах ліцензії на зв'язок третього покоління почали видавати ще 2000 року. В Україні ж він є лише в одного оператора - "дочки" "Укртелекому" (оператор "Тримоб").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram