ГоловнаЕкономікаБізнес

Український Ан-178 викликає інтерес на авіасалоні Farnborough

Літаком цікавилися представники Іраку та Індії

Український Ан-178 викликає інтерес на авіасалоні Farnborough
Авиасалон Farnborough
Фото: polymet.wordpress.com

Виставковий стенд української держкомпанії "Антонов" зацікавив представників Ірану та Індії на авіасалоні Farnborough у Великобританії. Про це LB.ua сказав віце-президент компанії Микола Підгребельний.

"Цікавляться передусім літаком Ан-178, у якого сьогодні практично немає аналогів у світі. Це транспортний літак вантажопідйомністю 18-20 тонн, який може працювати у важких природних умовах. Йому, наприклад, потрібно менше місця для зльоту і посадки, він менш вибагливий до покриттю аеродрому", - пояснив Підгребельний.

Ан-178 розробляється з 2010 року як заміна для застарілих моделей Ан. Літак створюється на базі пасажирського Ан-158, лише нещодавно запущеного в серійне виробництво.

Всього на виставці представлено три українські марки - ВАТ "Мотор Січ", ДП "Антонов" і держконцерн "Укроборонпром".

Нагадаємо, сьогодні виставковий стенд "Антонова" відвідав Борис Колесніков, керівник комітету з питань транспорту і зв'язку Верховної Ради України, колишній віце-прем'єр-міністр і екс-міністр інфраструктури. Також на виставці побували 20 українських студентів, які потрапили на авіасалон завдяки Фонду Бориса Колеснікова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram