ГоловнаЕкономікаФінанси

Яценюк анонсував скорочення соціальних витрат

Прем'єр пообіцяв не допустити дефолту України

Яценюк анонсував скорочення соціальних витрат
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що запропонує Верховній Раді скоротити соціальні витрати в рамках перегляду держбюджету на 2014 рік.

"Як голова уряду готовий брати персональну відповідальність за такі складні, але потрібні рішення для країни. Переконаний, що весь наш уряд усвідомлює, що іншого шляху немає. Так, країна у війні, треба фінансувати армію, відновлювати інфраструктуру, забезпечувати потерпілих, платити військовослужбовцям. І тому нам треба урізати низку соціальних програм", - сказав він на засіданні уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.

Він зазначив, що уряд продовжує переговори з МВФ, щоб за допомогою його грошей пройти складний період. "У рамках нашої програми фінансової стабілізації передбачено всі заходи, щоб збалансувати бюджет, мінімально фінансувати соціальні витрати, забезпечити армію, не допустити дефолту, як ми не допустили зараз", - сказав прем'єр.

Водночас Яценюк пообіцяв не продавати за безцінь держмайно, щоб закрити дірки в бюджеті.

"Ми усвідомлюємо, що в сьогоднішніх умовах, з одного боку, треба закривати дірку в державному бюджеті, продавати державне майно і таким чином додатково профінансувати витрати на оборону і на відновлення інфраструктури. Але офіційно заявляю, що за копійки державні об'єкти уряд не продаватиме" , - сказав він.

Нагадаємо, зараз витрати держбюджету на 2014 рік визначено на рівні 436,8 грн, а доходи - 372,9 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram