ГоловнаЕкономікаБізнес

За показ "России 1", "НТВ" або "ТНТ" у провайдерів відбиратимуть ліцензії

Нацрада розширила список заборонених телеканалів

За показ "России 1", "НТВ" або "ТНТ" у провайдерів відбиратимуть ліцензії
Фото: newsfiber.com

Нацрада з телебачення вирішила відбирати ліцензії у провайдерів, які ретранслюють російські телеканали "Россия 1", "НТВ", "ТНТ", "Петербург 5", "Звезда", "Рен ТВ". Про це сказано в рішенні ради №297 від 17 липня.

"У разі якщо Національна рада зафіксує ретрансляцію цих програм провайдерами програмної послуги, це буде вважатися грубим і системним порушенням законодавства про телебачення і радіомовлення, що стане підставою для прямого звернення до суду про анулювання ліцензій таких провайдерів", - заявляє прес-служба Нацради.

Рішення ради також передбачає проведення державного моніторингу мереж українських провайдерів на наявність цих російських телеканалів.

Від середини березня в Україні діє заборона на мовлення чотирьох російських каналів: "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "Россия-24", "НТВ-Мир". Наприкінці червня Нацрада також зажадала відключити Life News, REN-TV і ТВ Центр.

Нагадаємо, в червні Верховна Рада ухвалила звернення до міжнародних журналістських організацій зі скаргою на "інформаційно-психологічну агресію" російських ЗМІ проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram