ГоловнаЕкономікаБізнес

У Луганську бойовики організували виробництво патронів і ремонт бронетехніки, - ЗМІ

"ЛНРрівці" створюють власну оборонну промисловість

У Луганську бойовики організували виробництво патронів і ремонт бронетехніки, - ЗМІ
Фото: mil.gov.ua

У Луганську бойовики організували виробництво патронів на місцевому патронному заводі і ремонт бронетехніки на підприємстві "Луганськтепловоз".

Про це повідомляє агентство УНІАН з посиланням на лідера громадської організації "Громадянська ініціатива "Права справа" Дмитра Снєгірьова. Він, у свою чергу, посилається на членів своєї організації та місцевих жителів-очевидців, а також на джерела, близькі до ЛНР.

За його словами, на Луганському патронному заводі немає ні директора, ні своїх фахівців, тому їх доставили з міста Барнаула (Росія). "У роки Другої світової війни Луганський патронний завод було евакуйовано у Барнаул і фактично в цьому російському місті весь час була філія луганського оборонного підприємства", - пояснив він.

Виробництво повинно початися вже в понеділок, 14 липня, заявив Снєгірьов.

Що стосується "Луганськтепловоза", то на ньому нібито підготовлені 4 цехи з ремонту й відновлення бронетехніки. Завод підконтрольний російським власникам - Брянському машзаводу, - і там теж працюють російські фахівці, тривають роботи з бронювання "Уралів" і КамАЗів. Необхідний метал для бронювання та ремонту російської військової техніки постачають з Алчевського металургійного комбінату.

Нагадаємо, сили АТО ведуть бої за Луганськ уже безпосередньо поблизу міста. Зокрема, взято село Сабівка в декількох кілометрах від Луганська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram