ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ заявив, що Україна витрачає гроші за призначенням

Влада не може витрачати гроші МВФ на проведення АТО або відновлення інфраструктури Донбасу

МВФ заявив, що Україна витрачає гроші за призначенням
Фото: EPA/UPG

Український уряд не звертався до Міжнародного валютного фонду про підвищення межі фінансування за програмою стенд-бай з метою, в тому числі, відновлення інфраструктури в Донецькій і Луганській областях.

Про це заявив у четвер на брифінгу у Вашингтоні директор департаменту комунікацій Фонду Джеррі Райс, повідомляє Укрінформ.

"Програма МВФ фінансується в повному обсязі, і влада (України - Ред.) не зверталася з проханням підвищити фінансування за програмою. Раніше, ще від самого початку, ми рекомендували всім міжнародним партнерам виконувати свої зобов'язання щодо умов фінансування", - зазначив Райс.

Водночас він спростував припущення деяких ЗМІ, що український уряд може витрачати кошти МВФ на проведення АТО або відновлення інфраструктури.

"Ресурси МВФ використовуються для бюджетної підтримки, державного фінансування, і ці питання моніторяться нами на постійній основі", - підкреслив представник Фондус.

Представник МВФ також нагадав, що місія Фонду продовжила свою роботу в Україні до суботи, про що було повідомлено офіційно. Втім, він не став коментувати причину такого рішення, але зауважив, що "для МВФ це не є чимось незвичайним".

Нагадаємо, 30 квітня Рада директорів МВФ схвалила кредитну програму stand-by для України розміром $17,1 млрд. Україна отримала від МВФ перший транш у розмірі $3,2 млрд 7 травня.

Дві попередні програми stand by для України були достроково перервані через те, що Київ відмовлявся від виконання взятих в їхніх рамках зобов'язань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram