ГоловнаЕкономікаДержава

США виділять Україні ще $59 млн на реформи та економіку

Гроші спрямують на підтримку економічного зростання, антикорупційні заходи, диверсифікацію енергетики та конституційну реформу

США виділять Україні ще $59 млн на реформи та економіку
Фото: Макс Левин

США опрацьовують з українським керівництвом можливість виділення наступного траншу допомоги, спрямованого на відновлення економічного зростання України і проведення необхідних реформ.

Про це заявила помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд у середу під час слухань у Комітеті з міжнародних відносин Сенату США, повідомляє Укрінформ.

"Зараз ми працюємо з президентом Порошенком, прем'єр-міністром Яценюком і їхніми командами, щоб спрямувати $59 млн на зусилля в чотирьох цільових сферах: підтримка економічного зростання та реформ; антикорупційні заходи; диверсифікація енергетики та енергоефективності; конституційна реформа і національна єдність", - зазначила представник Держдепу.

При цьому вона підкреслила, що успіх на шляху побудови демократичної держави з вільною торгівлею, подоланими корупцією і зовнішньою залежністю став би для України "найсильнішою протиотрутою від сепаратизму і зовнішнього втручання".

Нуланд нагадала, що з початку кризи США надали Україні кредитні гарантії в сумі $1 млрд для пом'якшення наслідків найболючіших для країни економічних реформ.

"Ми також виділяємо приблизно $196 млн іншої допомоги Україні цього року. Із цієї суми ми вже виділили майже $75 млн на підтримку економічних реформ і заходів боротьби з корупцією; позапартійну допомогу у проведенні виборів, у тому числі - спеціальної місії моніторингу ОБСЄ та інших спостерігачів за виборами, нелетальну допомогу у сфері безпеки; гуманітарну допомогу для українців, внутрішньо переміщених з Криму або зі сходу", - наголосила представник Держдепартаменту США.

За словами Нуланд, США і надалі будуть "глибоко зацікавлені в підтримці народу України, його прагненні до більш стабільного, демократичного і квітучого майбутнього".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram