ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк обіцяє пільговий тариф тим, хто замінить газовий котел на електричний

Уряд стимулює відмову від газу в побуті

Яценюк обіцяє пільговий тариф тим, хто замінить газовий котел на електричний
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяє надати пільги на світ тим, хто замінить газовий котел на електричний.

Про це він сказав на засіданні уряду.

"Ми радилися з НКРЕ. Сьогодні буде запропоновано таке рішення. Всі, хто переходять з газових котлів на електричні - отримують спеціальний тариф на електроенергію. Зараз тариф на електроенергію 1,19 грн (насправді за обсяг понад 800 кВт-год на місяць потрібно платити 1,34 грн за кіловат з ПДВ, - ред.). Якщо ви придбали електричний котел на електроенергію, то нічний тариф - якщо це електроакумулюючий котел - становитиме 30 коп, що в 4 рази менше. Денний тариф - 80 коп", - заявив прем'єр.

Він не уточнив, чи включають ці тарифи податок на додану вартість, чи ні, а також - до яких категорій споживачів вони будуть застосовуватися.

Також Кабмін має намір запропонувати НКРЕ надати преференції котельним, які відмовляються від використання газу.

"Перше - замість 5% рентабельності, які отримують сьогодні газові котельні, котельня на іншому виді палива отримає 21% рентабельності. Друге - споживачі, які отримували тепло від газових котелень, отримають знижку на тариф на 10%, якщо котельня переходить з газу на другий вид палива. І третє - якщо сьогодні тариф для будь-якої негазової котельні становить 500 гривень, то ми дозволяємо для цих котелень встановлювати їх плюс 300 гривень", - сказав він.

Нагадаємо, Україна змушена шукати способи скорочувати використання природного газу у зв'язку з кризою у відносинах з "Газпромом". З 16 червня Росія повністю припинила поставки газу в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram