ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна і СБ підписали договір про виділення $300 млн фіндопомоги

Гроші підуть на розширення адресної програми соцдопомоги

Україна і СБ підписали договір про виділення $300 млн фіндопомоги
Фото: ppblog.ru

Україна і Світовий банк у середу підписали угоду про виконання нового проекту на загальну суму $300 млн.

Як повідомляє прес-служба Мінфіну, гроші виділять Україні на реалізацію проекту під назвою "Модернізація системи соціальної підтримки населення". Гроші витратять на розширення адресної програми соцдопомоги найменш захищеним група населення.

Протягом програми заплановано здійснити низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності адміністрування соцвиплат і послуг для підтримки національної інформаційної системи управління. Крім того, проект підтримає розвиток сімейних форм опіки над дітьми-сиротами та інвалідами.

Проект розрахований на 6 років, а гроші залучають на 18 років з п'ятирічним пільговим періодом під вкрай низьку ставку 1% річних.

Нагадаємо, у травні Україна і СБ підписали угоду про виділення $1,5 млрд у рамках трьох проектів. Першу позику на $750 млн спрямують на політику розвитку та проведення необхідних реформ. Другий договір на $382 млн стосується програми підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання в 10 українських містах. Третя угода на $350 млн передбачає виділення грошей на розвиток міської інфраструктури - водоканалам і компаніям утилізації сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram