ГоловнаЕкономікаФінанси

Податок на відсотки за депозитами будуть платити банки, а не вкладники

Таємниці вкладів ніхто не скасовував, заявили у ПриватБанку

Податок на відсотки за депозитами будуть платити банки, а не вкладники
Фото: Макс Левин

Ухвалений у п'ятницю Верховною Радою законопроект №4101а "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів" передбачає, що вкладникам не треба платити податків на отримання відсотків зі своїх депозитів. 15% податок на пасивні доходи фізосіб заплатять самі банки.

Про це повідомила прес-служба ПриватБанку.

Також вкладники не зобов'язані декларувати свої доходи від внесків, а прізвища вкладників до податкової не потраплять. Із 1 серпня 2014 року банки самостійно будуть перераховувати до держбюджету суми нового податку і звітувати, не розкриваючи таємниці вкладів.

"ПриватБанк із розумінням ставиться до необхідності наповнювати державний бюджет у складний для країни час. Останнім часом ходили чутки, що податок може лягти на плечі вкладників. Сьогодні Верховна Рада поставила крапку в цьому питанні: 15% податок замість вкладників заплатить сам банк", - йдеться в заяві прес-служби банку.

Нагадаємо, ухвалений Радою законопроект встановлює єдину ставку податку 15% замість раніше передбаченої прогресивної шкали 15% - 20% - 25% залежно від суми пасивного доходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram