ГоловнаЕкономікаДержава

Виправдання Тимошенко не підтверджує законності газових контрактів, - Верховний Суд

Судді вважають заяву Міллера домислом

Виправдання Тимошенко не підтверджує законності газових контрактів, - Верховний Суд
Фото: delo.ua

Верховний Суд України заявив, що закриття "газової справи" проти колишнього прем'єра Юлії Тимошенко не підтверджує законності газових контрактів, як вважає голова "Газпрому" Олексій Міллер.

У повідомленні суду на сайті цієї інстанції наголошено, що, розглядаючи кримінальну справу проти Тимошенко, ВСУ оцінював тільки її дії як чиновниці, щоб установити, чи порушувала вона закон ПЕРЕД підписанням газових контрактів між "Нафтогазом України" і "Газпромом".

"Самі договори не були предметом перевірки ВСУ у рамках кримінальної справи. Верховний Суд України у постанові від 14 квітня 2014 р. (якою закрито справу проти Тимошенко, - ред.) не вдавався до правової оцінки цих контрактів і не висловлювався з приводу законності чи незаконності умов, на яких їх уклали", - заявляє ВСУ.

Тому будь-які заяви про те, що ВСУ підтвердив законність газових контрактів, є не більш ніж суб'єктивною думкою їх авторів.

Нагадаємо, Міллер заявив, що рішення Верховного Суду України, яке виправдало Тимошенко, підтверджує беззаперечність російсько-українського газового контракту на 2009-2019 роки. Тим часом "Нафтогаз" подав позов до Стокгольмського арбітражу проти "Газпрому", вимагаючи знизити ціну на газ у цьому договорі і повернути 6 млрд доларів переплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram