ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко призначив нового керівника "Укроборонпрому" (оновлено)

За вітчизняний ОПК відповідатиме херсонський депутат

Порошенко призначив нового керівника "Укроборонпрому" (оновлено)
Фото: ukrspecexport.com

Президент Петро Порошенко призначив генерального директора державного концерну "Укроборонпром", обов'язки якого донедавна виконував Юрій Терещенко.

Новим начальником концерну став Роман Романов, депутат Херсонської облради, засновник автомобільного центру "Автопланета", який є дилером Hyundai та KIA.

Терещенко займав посаду в.о. гендиректора з березня 2014 року.

Кадрові зміни в концерні закріплено указами №568 і №569 від 4 липня.

Згодом прес-служба Президента подала звіт про представлення Романова колективу "Укроборонпрому".

Порошенко поставив перед новим гендиректором концерну завдання значно підвищити прибутковість "Укроборонпрому", забезпечити Збройні сили високоякісним озброєнням і продемонструвати ефективність у боротьбі з корупцією та у збільшенні надходжень до держбюджету.

Президент висловив переконання в тому, що антитерористична операція, яка проходить на сході країни, обернеться не тільки перемогою, а й створенням нових зразків озброєння, які пройшли "бойове хрещення"."Держоборонзамовлення буде не тільки оснащувати армію, а й буде ударом по безробіттю, по бюджетному ненаповненню, що має надзвичайно важливе значення для Харківської, Дніпропетровської, Сумської, багатьох інших областей України, міста Києва", - наголосив Порошенко.

Президент констатував, що донедавна державне оборонне замовлення використовували для розкрадання бюджетних коштів. "44% програм не доходять до практичних зразків", - зазначив він.

Президент доручив генеральному директору ДК "Укроборонпром" до 11 липня внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони новий варіант державного оборонного замовлення.

Порошенко зазначив, що новий керівник ДК "Укроборонпром" є фахівцем, який має достатній досвід, аби забезпечити ефективну економічну діяльність концерну.

Концерн "Укроборонпром" створив президент Віктор Янукович у грудні 2010 року, щоб об'єднати вітчизняні підприємства оборонно-промислового комплексу. Сьогодні до його складу входять близько 125 заводів.

За підсумками останніх років "Укроборонпром" входить до топ-100 продавців зброї. За оцінками Стокгольмського інституту досліджень проблем миру SIPRI, у 2012 році "Укроборонпром" продав зброї на $1,44 млрд, що дозволило йому зайняти 58 місце в рейтингу. Сусідами держконцерну виявилися французька Dassault Aviation Groupe та британський QinetiQ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram