ГоловнаЕкономікаБізнес

Міжнародний регулятор не визнавав повітря над Кримом російським

Заборону на авіапольоти над півостровом не зніматимуть, запевняють в уряді

Міжнародний регулятор не визнавав повітря над Кримом російським

Міжнародна організація цивільної авіації ICAO не змінила свою позицію щодо повітряного простору над Кримом - його контролює Україна.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури України.

"Інформація, поширена російськими медіа, щодо підтримки ICAO приналежності Росії повітряного простору над Кримом не відповідає дійсності. Позиція ICAO щодо підтримки резолюції ООН з територіальної цілісності України незмінна. У цьому, під час неофіційної зустрічі з головою Державної авіаційної служби України Денисом Антонюком, запевнили Генеральний секретар ICAO Раймонд Бенджамін та керівник європейського філії Луїс Алмейда", - сказано в повідомленні.

Російська газета "Коммерсант" в п'ятницю з посиланням на Мінстранс РФ повідомила, що ICAO прийняла сторону Росії та визнала легітимність польотів над Кримом.

У середині березня українська авіавлада закрила аеродроми Сімферополя, Севастополя та нижній повітряний простір над Кримом до "особливого розпорядження".

Євроконтроль заборонив європейським авіакомпаніям літати в усі аеропорти Криму, зокрема транзитом над регіоном. Зараз у Крим виконують польоти тільки 15 російських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram