ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін дозволив платити за паркування за допомогою телефону

Чиновники сподіваються вивести парковку з тіні

Кабмін дозволив платити за паркування за допомогою телефону
Фото: Марина Бурмака

Кабінет Міністрів у середу, 25 червня, затвердив поправки до правил паркування транспортних засобів, які дозволяють оплачувати її за допомогою мобільного телефону.

Як наголошує прес-служба Мінрегіонбуду, досі оплатити паркування можна було готівкою операторові, абонементом або за допомогою паркоматів і в'їзних терміналів. Міністерство зазначає, що останній спосіб дуже витратний: у країні необхідно встановити щонайменше 2100 паркоматів і терміналів, кожен з яких коштує в середньому 30 тис. грн. Тобто йдеться щонайменше про 63 млн грн з бюджету.

Оплата паркування за допомогою телефону, навпаки, не вимагає залучення бюджетних коштів. При цьому вона дозволить щорічно поповнювати місцеві бюджети на 500 млн грн замість нинішніх 85 млн грн.

Ще одним плюсом такого способу в Мінрегіоні вважають його зручність для водіїв. Крім того, чиновники планують так вивести парковку з тіньового сектору, оскільки мобільна оплата унеможливить приховування реального надходження коштів.

Коли буде вводитимуть цей спосіб оплати, в повідомленні не уточнено.

Нагадаємо, наприкінці травня Верховна Рада ввела адміністративну відповідальність у вигляді штрафу 136-204 грн для водіїв за несплату послуг платних парковок, обладнаних паркоматами й автоматичними терміналами "в'їзд-виїзд".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram