ГоловнаЕкономікаДержава

Шеремета: ринок ЄС здатний компенсувати втрату російського

Міністр назвав галузі економіки, які мають потенціал для постачань до Європи

Шеремета: ринок ЄС здатний компенсувати втрату російського
Фото: Макс Левин

Міністр економіки Павло Шеремета вважає, що якщо Росія введе торгові обмеження проти України після підписання Угоди про асоціацію, то європейський ринок здатний цю втрату компенсувати.

"Потенційно - це набагато більший ринок. Там вища якість, там вищі стандарти. І зрештою це не тільки ринок, це не тільки торгівля, це частина нашої європейської інтеграції", - цитує міністра прес-служба уряду.

На думку Шеремети, найбільший потенціал на європейському ринку мають харчопром, аграрний сектор, енергетика, IT, а також машинобудівні компанії.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у свою чергу зазначив, що нинішні погрози Росії закрити свій ринок після підписання економічної частини УА нагадують йому 2005 рік, коли Україна вступала до СОТ.

"Ті ж фрази, ті ж цитати звучали з російського боку, тільки щоб не допустити Україну до членства в СОТ. При цьому Росія сама наввипередки йшла з тією метою, щоб першою вступити до СОТ", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, колишній уряд відмовився від підписання УА з Євросоюзом, щоб не допустити втрати російського ринку. Чиновники з кабміну Миколи Азарова зазначали, що особливості української економіки та налагоджені торгово-економічні відносини не дозволяють відмовлятися від Росії заради євроінтеграції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram