ГоловнаЕкономікаДержава

Аграрії Донбасу попросили владу створити коридор для безпечного вивезення врожаю

Передбачено також звільнити території сільгоспугідь від військової техніки, устаткування і боєприпасів

Аграрії Донбасу попросили владу створити коридор для безпечного вивезення врожаю
архив
Фото: www.scm.com.ua

Сільськогосподарські підприємства Донецької та Луганської областей просять владу створити коридор для безпечного вивезення зібраного врожаю зі східних регіонів країни, де тривають військові дії.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства аграрної політики і продовольства.Це питання обговорювали під час наради заступника міністра аграрної політики і продовольства Андрія Дикуна з товаровиробниками східних регіонів країни 23 червня.

"Сільгосптоваровиробники сходу відзначили необхідність звільнення територій сільгоспугідь від військової техніки, устаткування, боєприпасів і винесли пропозицію про створення так званого коридору для вивезення зібраного врожаю", - зазначено в повідомленні.

Аграрії також звернули увагу на необхідність прямого перевезення зернових із поля на елеватор і визначення елеваторів, які могли б приймати зерно.

Вони також висловили стурбованість недостатнім запасом засобів пожежогасіння на місцях збирання врожаю, а також недостатнім забезпеченням комбайнами і паливом для жнив.

Заступник міністра, зі свого боку, заявив про намір Мінагрополітики підготувати доручення для додаткового обговорення проблемних питань аграріїв східного регіону з представниками інших міністерств.

Нагадаємо, з квітня на території Донецької та Луганської областей проходить антитерористична операція через постійні наміри Росії дестабілізувати ситуацію на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram