ГоловнаЕкономікаДержава

Країни ЄС виділять €1,5 млрд на робочі місця для Донбасу

На подолання безробіття 2014 року будуть залучені й кошти з держбюджету

Країни ЄС виділять €1,5 млрд на робочі місця для Донбасу
Денисова
Фото: http://sockraina.com/

Країни-члени Євросоюзу допоможуть Україні створити спеціальний фонд для розширення зайнятості мешканців Донбасу.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Людмила Денисова на конференції "Гідна праця для працівників-мігрантів", повідомляє Укрінформ.

"Президент України оголосив мирний план з врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, в рамках якого повинна бути розроблена нова програма зі створення та збереження робочих місць у східних регіонах, для реалізації якої низка країн вже погодилася сформувати фонд розміром у півтора мільярда євро", - заявила Денисова.

Вона також зазначила, що до фонду будуть залучені і внутрішні резерви. "Нами теж передбачені кошти з бюджету Фонду соціального страхування на випадок безробіття на 2014 рік. Міністерство вже почало роботу з підготовки програм зайнятості, які будуть враховувати питання вимушеної міграції, нові робочі місця будуть створюватися також для тих громадян, які змушені покинути місця свого постійного проживання", - додала міністр.

За її словами, проєвропейські інтеграційні прагнення українського суспільства вже знайшли своє відображення в спільних ініціативах України та ЄС.

"Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС створює для України нові можливості й налаштовує на поступову адаптацію національного ринку праці до європейських вимог", - підкреслила Денисова та зазначила, що "на жаль, деякі зовнішні сили не поділяють позиції України щодо європейського вектора розвитку держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram