ГоловнаЕкономікаФінанси

Місія МВФ наступного тижня приїде в Україну з перевіркою

Представники фонду два тижні вирішуватимуть, чи виділяти другий транш

Місія МВФ наступного тижня приїде в Україну з перевіркою
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд наступного тижня скерує в Україну місію, щоб уперше переглянути кредитну програму stand by, за підсумками чого ухвалюватимуть рішення про виділення другого траншу.

Про візит місії МВФ розповів журналістам представник фонду Джеррі Райс, повідомляє "РИА Новости". "Заплановано, що місія розпочне роботу в Києві 24 червня і працюватиме близько двох тижнів", - заявив він.

Нагадаємо, 30 квітня Рада директорів МВФ схвалила кредитну програму stand by для України в розмірі $17,1 млрд. Україна отримала від МВФ перший транш у розмірі $3,2 млрд 7 травня.

При цьому дві попередні програми stand by для України були достроково перервані через те, що Київ відмовився виконати взяті в їх рамках зобов'язання.

Нинішня програма передбачає обов'язкові зміни у валютній та грошово-кредитній політиці, спрямовані, зокрема, на перехід до режиму інфляційного таргетування; забезпечення стабільності фінансового сектору; фіскальне коригування; фінансове оздоровлення енергосектору за рахунок поступового переходу на ринкові тарифи.

Для МВФ важливі також питання забезпечення прозорості дій влади, посилення боротьби з корупцією та підвищення її ефективності, зокрема у сфері держзакупівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram