ГоловнаЕкономікаДержава

Україна може стати великим "драконом", - посол Франції в Україні

Алан Ремі впевнений, що економічного дива в Україні не буде

Україна може стати великим "драконом", - посол Франції в Україні
Фото: Макс Левин

Економічне диво в Україні неможливе, але потрібно ухвалювати важливі рішення на майбутнє. Про це заявив посол Франції в Україні Алан Ремі на ІV Національному експертному форумі "Від революції до нової країни", організованому Інститутом Горшеніна.

"Ні, економічне диво неможливе. Дива не трапляються. І ось чому Україна не може бути винятком. Але Україна може реформуватися, Україна може знайти свій шлях зростання", - заявив він.

За словами Ремі, Україні, як і іншим країнам Європи, потрібно подолати повільне зростання економіки та структурні перешкоди.

"Так, Україні дуже складно, але багато країн мусили пройти через ці труднощі... 30 млрд євро для України протягом двох років. Грошей вистачає, але питання не в цифрах, а в тому, як їх використовують... Дуже швидко донори можуть втомитися, якщо дуже швидко не прийде стабільність в економіку України", - вважає посол.

Водночас Ремі впевнений, що в Україні вистачить ресурсів - і природних і людських - для розвитку країни.

"Україна може стати справжнім сьогодні маленьким, а завтра - великим "драконом". Треба приймати рішення, які будуть вирішальними на майбутнє... Звільняйте свого "тигра" - і у вас будуть усі шанси перемогти (економічну кризу. - Ред.)", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram