ГоловнаЕкономікаДержава

Шеремета: економіка України повинна зростати втричі швидше

Міністр закликав змінювати чиновників і процеси у владі

Шеремета: економіка України повинна зростати втричі швидше
Фото: Макс Левин

Економічне диво в Україні можливе, лише якщо будуть змінені не тільки імена в коридорах влади, а й процеси, вважає міністр економіки України Павло Шеремета. Про це він сказав на ІV Національному експертному форумі "Від революції до нової країни", організованому Інститутом Горшеніна.

"Коли я чотири місяці тому став міністром економіки, ми подивилися, що нам показують наші економічні моделі. Мінус 3% ВВП цього року. Тоді цей прогноз здавався дуже песимістичним, зараз - оптимістичним. Наступний рік - плюс 1,7% ВВП. І через рік 3,5-3,6% приросту ВВП в нинішніх економічних моделях. 3,5% - це не дуже швидко... Нам потрібно зростати втричі швидше, щоб вийти на нормальну траєкторію", - сказав Шеремета.

За його словами, в ЄБРР вважають, що якщо зростання економіки буде таким самим, то Україна ніколи не зможе наздогнати розвинені країни.

"Якщо нинішні допущення не дають нам можливості зростання, то треба змінювати допущення. Треба змінювати бачення. Треба змінювати не тільки чиновників, а й процеси у владі", - сказав Шеремета. Він зазначив, що під час прийому на роботу йому довелося заповнювати автобіографію від руки. А в коридорах Міністерства економіки висять портрети керівників Держплану СРСР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram