ГоловнаЕкономікаДержава

Уряд обіцяє надати житло сім'ям загиблих військових

Раніше українські військові отримали сертифікати на дев'ять квартир

Уряд обіцяє надати житло сім'ям загиблих військових
архив
Фото: Макс Левин

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства опрацьовує можливості для надання житла сім'ям воїнів, які загинули під час бойових дій на сході України.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман під час відвідин Житомирської області, повідомляє УНІАН з посиланням на джерело в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів.

"Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив вивчити питання забезпечення житлом сімей загиблих під час бойових дій, які перебували на черзі з поліпшення житлових умов. Така робота зараз проводиться і уряд знайде можливості для забезпечення житлом тих родин, які цього потребують", - сказав Гройсман. За його словами, низка відомств, зокрема Міноборони та МВС вивчають питання кількості, складу та житлових умов таких сімей.

За словами Гройсмана, питання буде вирішено, зокрема, для сімей трьох загиблих від дій терористів бійців спецпідрозділу "Ягуар" з Вінницької області, а також з інших регіонів.

Віце-прем'єр нагадав, що в травні, під час виїзного засідання уряду у Вінниці, Міноборони і Нацгвардія отримали сертифікати на дев'ять квартир.

"П'ять квартир Міністерство оборони розподілило між сім'ями загиблих військовослужбовців. Частина цих квартир придбана на ринку первинного житла Вінниці, частина - на вторинному ринку, але з ремонтом  "під ключ". Сертифікати на ще чотири квартири, одно-і двокімнатні, були вручені бійцям Нацгвардії", - повідомив він.

Гройсман також закликав владу на місцях надавати всебічну допомогу родинам постраждалих від дій терористів на сході країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram